пʼятниця, 3 березня 2017 р.

125 років з дня народження М.Кравчука


1892-1942
З 20 лютого по 24 лютого у школі пройшов тижденьточних наук, присвячений 125 річниці з дня народження Михайла Пилиповича Кравчука — найвизначнішого українського математика ХХ сторіччя, дійсного члена Всеукраїнської Академії наук, ученого світовоїслави, рація кого становлять фундаментальне надбання різних галузей математичної науки: вищої алгебри та математичного аналізу, теорії диференціальних та інтегральнихрівнянь, теорії імовірностей і математичної статистики.


Учні 5-11 класів прийняли активну участь у конкурсі математичних газет. Підготувили 47 рефератів, 9 презентацій та 17 кросвордів на тему: «Титан математики».
У 5-х ,7-х, 9-х,10-му та 11-х класах пройшли уроки - «Життєвий та науковий шлях М.П.Кравчука. У 6-8х класах пройшов математичний марафон - «Розв’ язування цікавих задач». Учні ознайомились з науковими відкриттями у математиці.

Провели вікторину на тему: «Моя любов – Україна й математика».
Учні 9-11 класів прийняли участь у Всеукраїнському веб-квесті «Математика в мистецтві». Застосування нестандартних форм при проведенi заходів сприяло становленню більш тісного зв'язку мiж вчителемиi учнями, сприяло вихованню активності у учнiв, тяги до математичних знань.
Математика – наука молодих. Інакше й не може бути. Заняття математикою – це така гімнастика розуму,для якої потрібна вся гнучкість і вся витривалість молодості. Всім бажаємо успіхів у вивчені точних наук.

Немає коментарів:

Дописати коментар